• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het 1B-fenomeen, de Ibrahimovic van Union, de Usain Bolt van Brussel"

  Youssouf Niakaté.

  Youssouf Niakaté.

  Youssouf Niakaté speelt de pannen van het dak. De Franse spits van Union scoorde dit seizoen al drie hattricks en kwam zeker na zijn opmerkelijke prestatie in de Croky Cup tegen Anderlecht in het boekje van veel makelaars.

  Mo Messoudi bracht als panellid de naam van Niakaté ten berde in Extra Time. "Ik heb voor dit fenomeen gekozen als mijn Moment van de Week", zei Messoudi gisterenavond in de voetbaltalkshow op Canvas.

   

  "Niakaté slaagde erin drie keer te scoren op Anderlecht, waarmee hij in een heel select gezelschap komt van spelers als Zlatan Ibrahimovic. Dit seizoen scoorde hij al 14 keer in 9 wedstrijden, waaronder dus 3 hattricks. Dat zijn hallucinante cijfers."

   

  "Niakaté speelt in de best voetballende ploeg van 1B. Hij heeft enorme kwaliteiten, ook al heeft hij lang in de Franse derde klasse gespeeld waar hij eigenlijk niks bijzonders presteerde. Hij is 25 jaar en is duidelijk een counterspits. Op Westerlo scoorde hij na een rush van bijna 100 meter. Hij deed me daar aan Usain Bolt denken."

   

  Filip Joos: "Deze aanvaller staat nu toch in het boekje van elke club uit de top 6 van eerste klasse, niet?" 

  Het panel van Extra Time over Niakaté: