• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Wilder en Fury vliegen elkaar in de haren op eerste persmoment

  Deontay Wilder en Tyson Fury zorgden al voor spektakel.

  0 / 0

  Zwaargewichten Deontay Wilder en Tyson Fury stappen op 1 december pas in de ring, maar op de eerste persconferentie kreeg het publiek al een voorsmaakje. Het kwam bijna tot een gevecht in Londen.

  WBC-kampioen Deontay Wilder wil graag IBF-, WBA- en WBO-kampioen Anhtony Joshua uitdagen, om uit te maken wie de onbetwiste kampioen bij de zwaargewichten is. Maar beide teams komen maar niet tot een deal.

   

  In afwachting stapte Joshua dan maar in de ring met de Rus Aleksandr Povetkin, tot grote frustratie van Wilder. De Amerikaan noemde zijn rivaal "een lafaard". 

   

  Ook Wilder heeft een andere uitdager gevonden: op 1 december neemt hij het op tegen Tyson Fury, de voormalige wereldkampioen die Vladimir Klitsjko onttroonde. Fury vierde in juni zijn rentree na een pauze van 2,5 jaar, waarin hij last had van een depressie en druggebruik.

  Fury: "Ik ga hem uitknijpen als een citroen"

  Wilder en Fury verloren allebei nog nooit een kamp en zijn er dan ook rotsvast van overtuigd dat ze het zullen halen op 1 december in het Staples Center in Los Angeles. "Ik ga je gaar koken in de oven", klonk het bij Wilder. "Ik zal hem uitknijpen als een citroen", was de reactie van Fury.


  Er werden ook al bijna enkele klappen uitgedeeld bij de start van de promotietournee. Fury stond recht en zei: "Kunnen we nu al een oefenboksmatch houden? Laat me maar de kracht van de Alabama Slammer voelen", aldus de Brit. "Ik wil die voelen voordat hij de furie over zich heen krijgt."


  Toen Fury te dicht bij zijn Amerikaanse rivaal kwam, gaf die hem een duw. Veiligheidsagenten dienden vervolgens de kemphanen uit elkaar te houden. "Ik ga je mijn kracht niet tonen", antwoordde Wilder. "Als ik je nu raak, dan heb ik niemand om tegen te boksen op 1 december."

  Bekijk hier de eerste "confrontatie" tussen Wilder en Fury: