• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: LeBron James debuteert voor Lakers, publiek wordt wild

  "Het voelt geweldig om aan een nieuw avontuur te beginnen."

  Vorige week trok LeBron James voor de Media Day voor het eerst een shirt van de LA Lakers aan, gisteravond kwam de forward voor het eerst in actie op het veld voor zijn nieuwe ploeg. De Lakers verloren, maar daar maalde niemand om.

  De Lakers troffen de Denver Nuggets in San Diego. Van bij de start nam King James, die in de zomer overkwam van Cleveland, het publiek op sleeptouw. Dat begon al massaal te juichen, toen hij met zijn maats naar buiten kwam voor de opwarming.

   

  Na de opgooi kwam de bal bij James terecht, die collega-nieuwkomer Rondo bediende, die op zijn beurt een alley-oop aanbood aan McGee voor de eerste punten van de wedstrijd.

   

  James miste zijn eerste schot, maar een no-look pass van 8 meter richting Ingram voor een dunk warmde de fans in de zaal meteen op. Een minuut later kwam er een verre 3-punter. Uiteindelijk zou de vedette, van wie heel LA (en bij uitbreiding de hele natie) hoopt dat hij de Lakers weer met de successen zal laten aanknopen, 9 punten, 3 rebounds en 4 assists maken in iets meer dan 15 minuten. Het 124-107-verlies kon de 3-voudige NBA-kampioen wel niet voorkomen.

  "Een nieuw avontuur"

  Een nieuw tijdperk is duidelijk aangebroken. "Het was geweldig om weer op het parket te komen en aan nieuw avontuur te beginnen", vertelde James, die in 2013 trouwde in San Diego. "Het was een mooi gevoel de Lakers-fans in San Diego te horen brullen. Die steun apprecieer ik enorm. Ik speelde iets meer dan verwacht en het voelde goed."

   

  LA-coach Luke Walton groeide op in San Diego. Ook hij was onder de indruk van de gebeurtenissen. "Als je de Lakers coacht en je LeBron in het shirt van jouw kleuren ziet, dan is dat een geweldig prettig gevoel."

   

  Walton werd ook gevraagd wat hij de sterke punten van James vond: "Zijn intelligentie. Hij ziet alles. Hij denkt ook stappen vooruit. Zijn werkethiek is ook enorm. Hij werkt voor de training en na de training verder met de jongens. Hij houdt zijn lichaam in vorm in de fitness. Hij is de ultieme prof." De Lakers werken hun eerste reguliere match af op 18 oktober in Portland. Twee dagen later staat de eerste thuismatch tegen Houston op het menu.

  Beelden van James' debuut: