• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Vleuten zal halfjaar niet koersen na operatie aan haar knie

  Annemiek van Vleuten

  Annemiek van Vleuten won in 2017 elf koersen.

  Annemiek van Vleuten is succesvol geopereerd aan de knie die ze brak op het WK in Innsbruck. "Volgens de dokter zal ik pas over 6 maanden weer een wedstrijd kunnen rijden."

  Annemiek van Vleuten won vorige week de wereldtitel in het tijdrijden, maar in de wegrit liet ze zich de kaas van het brood eten door haar landgenote Anna van der Breggen. Dat Van Vleuten in het begin van de koers een breukje in haar knie had opgelopen, wist ze toen nog niet. Wonder boven wonder reed Van Vleuten de koers uit en werd ze zowaar nog 7e.

   

  "De bol stond wat scheef in mijn knie, die hebben ze weer rechtgezet", zegt Van Vleuten in het sportprogramma Peptalk over de operatie. "Ik moet nu 4 tot 6 weken met mijn been in een brace zitten. Volgens de dokter kan ik pas over 6 maanden weer een wedstrijd rijden."

   

  Dat zou betekenen dat Van Vleuten pas begin april weer in het peloton zal terugkeren. De 35-jarige Nederlandse excelleert wel vooral in het rondewerk en het zwaartepunt ligt daarvan later in het seizoen. Zo won ze dit jaar onder meer de Giro Rosa, de belangrijkste rittenkoers voor vrouwen.

  De valpartij met Van Vleuten