Van Avermaet: "Valverde heeft straf uitgezeten en verdient respect"

  Geeft het dopingverleden van Alejandro Valverde een donkere tint aan zijn regenboogtrui? Volgens Tiesj Benoot, Greg Van Avermaet en Johan Museeuw niet. "Hij heeft meer dan getoond dat hij een waardige kampioen is."

  Van Avermaet: "Beloning voor harde werk van Valverde"

  "Iedereen heeft recht op een tweede kans", oordeelt Greg Van Avermaet. "Hij heeft zijn straf uitgezeten en verdient respect. Zeker omdat hij constant presteert van begin februari tot eind oktober. Dit is een beloning voor zijn harde werk. Hij is bezeten door zijn sport en dat is de enige reden dat hij op zijn late leeftijd nog deze resultaten kan halen."

  Museeuw: "Ik heb grote bewondering voor Valverde"

  "Ik had gehoopt dat Valverde het zou halen", zei Johan Museeuw. "Als je vijf keer tweede wordt, dan ben je een waardige wereldkampioen. Het is een grote renner die het hele jaar op hoog niveau presteert en daar heb ik bewondering voor."

   

  "Zijn dopingverleden blijft een smet op zijn prachtige carrière, maar dat was een ander tijdperk. Laat ons genieten van een kampioen die op latere leeftijd nog een koers naar zijn hand zet. Hij had na zijn misstap het schip kunnen verlaten, maar heeft ervoor gekozen om op een andere manier te tonen dat hij een waardige kampioen is."

  Benoot: "Als Valverde mag starten, mag hij ook winnen"

  Ook Tiesj Benoot vindt Valverde een mooie wereldkampioen. "We zullen de regenboogtrui veel zien volgend jaar. Het is een renner die altijd alles geeft, waar hij ook start. Hij heeft zijn straf uitgezeten, we moeten focussen op de renner die hij nu is. Ik heb nog niet veel renners met zoveel klasse op een fiets zien zitten. Als hij mag starten, mag hij ook winnen."