• home
 • video
 • pas verschenen

  Russische doelman en aanvoerder Akinfejev stopt bij nationale ploeg

  " "

  Akinfejev is de held van Rusland in de 1/8e finale op het WK in de penaltyreeks tegen Spanje.

  Rusland moet op zoek naar een nieuwe eerste doelman. Igor Akinfejev houdt het op zijn 32e na 14 jaar en 111 interlands voor bekeken. "Elk verhaal heeft een begin en einde. Mijn verhaal bij de nationale ploeg wordt nu logischerwijze afgesloten.

  Akinfejev, die zijn afscheid aankondigde op de website van zijn club CSKA Moskou, stopt op een hoogtepunt. Met Rusland speelde hij de kwartfinales op de Wereldbeker in eigen land. Akinfejev was een van de sterkhouders in het team van coach Stanislav Tsjertsjesov.

   

  Rusland werd in de kwartfinales gewipt door Kroatië na strafschoppen. Een ronde eerder was Akinfejev de held in de penaltyreeks tegen Spanje: hij stopte 2 elfmeters.

   

  "Het was voor mij een enorme eer om op het WK voor eigen volk aanvoerder te zijn van de Russische ploeg. Om eerlijk te zijn had ik daar zelfs niet van durven te dromen. Maar het gebeurde toch en het misschien het hoogtepunt van mijn carrière bij de nationale ploeg."

   

  Die begon op 18-jarige leeftijd in 2004. Akinfejev maakte 2 WK's mee (2014, 2018) en 2 EK's (2008, 2016). Op het EK van 2008 was Rusland halvefinalist.

  Bekijk de strafschoppenreeks van Spanje-Rusland (1/8e finale WK)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.