• home
 • video
 • pas verschenen

  Na Cahill wuift ook aanvoerder Jedinak Australië uit

  " "

  De voetballer met de baard zet 2 penalty's om op het WK in Rusland.

  De 34-jarige Australische aanvoerder Mile Jedinak is international af. "Na rijp beraad en overleg met mijn naasten heb ik beslist dat het een goed moment is om te stoppen bij mijn land en me te concentreren op mijn club."

  Dat schrijft de middenvelder van de Engelse tweedeklasser Aston Villa op zijn Instagram. Jedinak, die 10 jaar international was, telt 79 selecties voor Australië, waarvan 3 op de Wereldbeker in Rusland.

   

  Australië ging er in de eerste ronde uit, maar Jedinak was wel 2 keer zelfzeker. Hij maakte 2 goals vanaf de stip, tegen wereldkampioen Frankrijk en Denemarken. Met de Socceroos won hij in 2015 de Aziatische Landenbeker.  Jedinak maakte in totaal 20 doelpunten voor zijn land.

   

  Australië krijgt een heel ander gelaat, nu enkele weken geleden ook topspits Tim Cahill op zijn 38e zijn interlandcarrière stopzette.

  Afscheid van Jedinak op Instagram: