• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Moeilijk in te schatten hoe groot verlies van De Bruyne is"

  Vincent Kompany zal blij zijn als De Bruyne weer op het veld staat.

  Na de opdoffer tegen Lyon in de eerste poulewedstrijd van de Champions League, staat Manchester City al met de rug tegen de muur. Bovendien kan het ook tegen Hoffenheim nog niet rekenen op Kevin De Bruyne. "We hebben nog vijf finales in de groepsfase", beseft coach Pep Guardiola.

  Manchester City was torenhoog favoriet in een Champions League-groep met Lyon, Hoffenheim en Sjachtjor Donjetsk, maar in zijn eerste wedstrijd liep de Engelse landskampioen al een blauwtje. Tegen Lyon ging het thuis met 1-2 voor de bijl.

   

  "Natuurlijk wil ik nog altijd niets liever dan de Champions League winnen met City, maar ik ben realistisch", zegt aanvoerder Vincent Kompany. "Het wordt zwaar, zeker omdat 6 of 7 teams dezelfde ambitie hebben. We moeten eerst onze nederlaag tegen Lyon verwerken vooraleer we denken aan de eindzege."

   

  Manchester City moet het minstens nog tot na de interlandbreak stellen zonder de geblesseerde Kevin De Bruyne. De Rode Duivel hervatte vandaag wel weer de groepstraining. "Het is moeilijk om in te schatten hoe groot het verlies van De Bruyne al is geweest", aldus Kompany.

   

  "Hij is een van de beste middenvelders ter wereld. We zouden zeker meer goals en assists hebben met hem op het veld. Hij is heel aanwezig en dat vind je niet gemakkelijk in het voetbal. Gelukkig hebben we spelers die zijn leemte kunnen opvullen."

  Guardiola: "Het wordt moeilijk"

  Ook coach Pep Guardiola beseft dat de opdracht in het kampioenenbal niet eenvoudig wordt. "We hebben nog vijf finales in de groepsfase", zegt de Spanjaard. "Het is een topcompetitie, dus het wordt moeilijk. Al denk ik wel dat we stappen vooruitzetten."