• home
 • video
 • pas verschenen

  Fan die bezweek door golfbal op Ryder Cup is blind aan 1 oog

  Brooks Koepka was er het hart van in, maar het kwaad was al geschied.

  De Franse golfliefhebster die een bal tegen haar hoofd kreeg op de Ryder Cup zal wellicht nooit meer kunnen zien uit 1 oog. Ze wil nu een klacht indienen.

  Corine Remande en haar man Raphaël waren speciaal vanuit Egypte teruggekeerd naar hun vaderland Frankrijk om de Europeanen aan te moedigen in de Ryder Cup. Wat een droom moest worden, werd een nachtmerrie.

   

  De Amerikaan Brooks Koepka schatte zijn afslag helemaal verkeerd in en de bal vloeg snoeihard in een bosje toeschouwers. Recht op het oog van Corine.

   

  "In het ziekenhuis hebben ze vastgesteld dat mijn rechteroogkas is gebroken en mijn oogbol is ontploft. De chirurgen hebben nog hun best gedaan, maar ze hebben me laten weten dat ik blind zal blijven aan 1 oog", vertelt Corine.

   

  "In het beste geval zal ze nog enkele vage vormen kunnen zien als de bloeduitstorting is weggetrokken", vult haar echtgenoot aan.

  Nog niets gehoord van organisatie, wellicht een klacht

  Intussen wacht het echtpaar Remande nog altijd op een telefoontje of bezoekje van de European PGA Tour, de organisatoren van de Ryder Cup. Dat zit hen hoog. Ze overleggen nu met een advocaat om een klacht in te dienen.