• home
 • video
 • pas verschenen

  Club, Anderlecht of iemand anders? Wie pakt Belgische titel FIFA 19?

  De Pro League en Proximus hebben de handen in elkaar geslagen voor de lancering van de Proximus ePro League, de eerste officiële FIFA 19-competitie in België.

  Vanaf 20 oktober gaat Proximus met een aantal kwalificatierondes op zoek naar een vertegenwoordiger (amateur of professional) voor de clubs uit de hoogste klasse. Uiteindelijk blijven per club 4 spelers over, waarna het aan de club is om zelf een gamer te kiezen die hen zal vertegenwoordigen.

   

  Tussen 11 en 13 januari werken de 16 gamers een klassiek kampioenschap af, op 23 maart worden de play-offs gespeeld en zal de eerste Belgische kampioen bekend zijn.

  "Door e-sport fans warm maken voor onze traditionele competities"

  "We kijken ernaar uit om de eerste en enige officiële nationale e-voetbalcompetitie te beleven en willen op die manier de e-sportfans warm maken voor onze traditionele competities, zegt Pierre François, de CEO van de Pro League.

   

  "Dankzij de Proximus ePro League kunnen verschillende generaties voetbalfans hun passie samen beleven, waarbij de virtuele wereld samenkomt met de werkelijke wereld", vertelt Guillaume Boutin van Proximus.