• home
 • video
 • pas verschenen

  Brecel overleeft eerste match op European Masters in achtertuin

  Luca Brecel

  Luca Brecel gaat in Lommel op zoek naar zijn 2e rankingtitel.

  De Belgische snookerfans hebben Luca Brecel een eerste keer zien schitteren op de European Masters, een rankingtoernooi in Lommel. De Welshman Daniel Wells (WR-62) werd met 4-2 opzij geschoven in de laatste kwalificatieronde. 

  De 2e editie van de European Masters wist met onder meer Mark Selby, Judd Trump en John Higgins weer enkele grote kleppers aan te trekken, maar het Belgische publiek kijkt natuurlijk uit naar de prestatie van Luca Brecel.

   

  In zijn eerste match kreeg hij de zege niet cadeau van Daniel Wells. Die kwam tot 2 keer toe op voorsprong, maar dankzij breaks van onder meer 97 en 60 boog hij een 1-2-achterstand toch om in een 4-2-overwinning.

   

  Morgen speelt Brecel zijn 1e wedstrijd op de hoofdtabel, tegen de 18-jarige Luo Honghao. Het is de eerste keer dat Brecel tegen het Chinese toptalent mag spelen.

  Brecel: "Ik hoop hier dit jaar ver te geraken"

  "Het was aanvankelijk een moeilijke wedstrijd", zegt Brecel. "In het begin liet ik mij betrappen op enkele foutjes. Ik speel hier namelijk voor eigen publiek en mensen die ik allemaal goed ken. Het was afwachten op enkele kansjes. Zelfs toen mijn tegenstander snookers nodig had, bleef het opletten."

   

  "Ik ben nu voorbij de eerste horde en hoop dit jaar ver te geraken. Ik heb de voorbije maanden vooral aan mijn conditie gewerkt. Gezond eten en sporten. Dat was nodig."