• home
 • video
 • pas verschenen

  Baptiste Planckaert keert terug naar WB-Aqua Protect-Veranclassic

  Baptiste Planckaert heeft twee seizoenen bij Katjoesja achter de rug.

  Na twee seizoenen trekt Baptiste Planckaert de deur bij Katjoesja achter zich toe. Hij staat bij de 12 namen die het procontinentale WB-Aqua Protect-Veranclassic heeft gelost voor volgend seizoen.

  Planckaert reed in 2016 al voor Wallonie-Bruxelles en de 30-jarige renner begint nu aan zijn tweede hoofdstuk bij het Belgische procontinentale team. 

   

  Maar Planckaert was niet de enige naam die WB-Aqua Protect-Veranclassic loste. Zeven renners van dit seizoen blijven de ploeg trouw: Franklin Six, Julien Mortier, Ludovic Robeet, Kevyn Ista, Kenny Dehaes, Eliot Lietaer en Dimitri Peyskens. Verder komen er drie neoprofs over van opleidingsteam AGO-Aqua Service: Lionel Taminiaux, de Luxemburger Tom Wirtgen en Kenny Molly.

   

  Aksel Nõmmela is een nieuwkomer, de Est verlaat BEAT Cycling Club. Hij won dit jaar de GP Fauville. Verder werd hij tweede in de Antwerp Port Epic en derde in de Heistse Pijl.

   

  Voor Sébastien Delfosse, die vijf seizoenen voor Wallonie-Brucelles reed, zater geen contractverlenging in. De 35-jarige Luikenaar moet zijn fiets aan de haak hangen. "Ik ben verplicht om bij gebrek aan een ploeg voor 2019 mijn carrière te beëindigen", schrijft hij op Facebook. "Ik heb alles geprobeerd, maar het is nu zo."