• home
 • video
 • pas verschenen

  Emoties bij Ann Wauters: "Ik had graag iets meer kunnen doen"

  Ann Wauters en Emma Meesseman

  Ook bij Ann Wauters was de ontgoocheling groot bij Ann Wauters.

  De Belgian Cats grepen gisteren op het WK basketbal naast de bronzen medaille en dat was ook voor Ann Wauters even slikken. "We hebben nu allemaal dezelfde droom: naar de Olympische Spelen gaan."

  "Vorig jaar voelden we nog een kloof, dat is nu voorbij"

  Ann Wauters kwam als laatste langs in de interviewruimte na de verloren wedstrijd voor de derde plaats tegen Spanje. En dat had een reden, zei ze tegen Kris Meertens. "Ik had toch ook even een moment nodig om alles te laten bezinken."

   

  "Ik weet dat we zo trots mogen zijn, maar als je zo dicht bij die medaille komt, dan overheerst toch de ontgoocheling. Maar als je ziet hoe we in het laatste quarter, in en tegen Spanje, nog terugkeren, dan kun je enkel trots zijn op de ploeg."

   

  "We hebben nu getoond dat we er niet meer zo ver vanaf zijn. Vorig jaar op het EK hadden we nog het gevoel dat er een enorme kloof was. Dat is nu voorbij. Dit is de bevestiging van van het EK van vorig jaar", zei de Belgische basketballegende.

  "Ik stond hier niet zoals ik hier had willen staan"

  Wat nu voor Ann Wauters? "Je voelt dat er nog zo veel potentieel in deze ploeg zit, ik wil daar ook nog deel van uitmaken. We hebben allemaal dezelfde ultieme droom: naar de Olympische Spelen gaan. Dat zou de kers op de kers op de taart zijn, maar we hebben nu het gevoel dat dat realistisch wordt. Ikzelf ook."

   

  "Ik wil nu tijd nemen om mijn knie te laten herstellen en mij dan klaarstomen voor het EK. Ik weet wat ik allemaal gedaan heb om hier op het WK te staan. Ik heb mijn best gedaan, maar ik stond hier natuurlijk ook niet zoals ik hier had willen staan."

   

  "Dat is een persoonlijke ontgoocheling. Je denkt snel: "Als ik iets fitter had kunnen zijn, dan had het misschien anders kunnen uitdraaien." Het is frustrerend als je maar op dit niveau kunt spelen, dat is niet makkelijk voor mij om te aanvaarden. Ik heb dat gedaan voor de ploeg, maar ik had wel graag iets meer kunnen doen."

  "Er zit nog zo veel potentieel in deze ploeg"