• home
 • video
 • pas verschenen

  57.000 toeschouwers in tweede klasse, maar geen goals

  St. Pauli

  In het vak van de bezoekers gaat het er stevig aan toe.

  In de Duitse tweede klasse hebben Hamburg en St. Pauli gisteren de stadsderby gespeeld. De clubs stonden voor het eerst in 7 jaar tegenover mekaar. Dat leverde vuurwerk naast het veld, maar niet op het veld op.

  Bitsige aanloop, vreedzame mars

  Na een seizoen in de hoogste afdeling kampeert cultclub St. Pauli 7 jaar in de tweede Bundesliga. Gisteren ging het team op bezoek bij grote broer Hamburger SV. De ex-club van Vincent Kompany en Daniel Van Buyten degradeerde voor het eerst in haar bestaan naar de tweede klasse in Duitsland.

   

  De fans van St. Pauli kirden van plezier en gisteren mochten ze op bezoek bij hun stadsrivaal. De aanloop naar de derby verliep bits. De poltie kon vorige week maar net een clash tussen de zware jongens verhinderen.

   

  Gisteren bleef alles rustig in de Duitse havenstad. De politie had 1.500 agenten opgetrommeld om de supporters koest te houden. Dat lukte, op wat stinkbommen na. Ook de mars van de St. Pauli-fans naar het Volksparkstadion van HSV verliep vreedzaam.

  Vuurwerk in tribune, niet op het veld

  Het Volksparkstadion zat afgeladen vol. De 57.000 tickets waren allemaal de deur uit voor de derby van Hamburg.

   

  Voor de wedstrijd brachten de supporters van St. Pauli de sfeer er meteen in. Met Bengaals vuur kleurde de match helemaal rood. De derby zelf leverde heel wat minder vuurwerk op: de 0-0 bleef 90 minuten op het scorebord staan.

   

  Voor HSV betekende dat de 3e brilscore op een rij. Na 8 speeldagen staat het team op de 3e plaats, op 5 punten van leider Keulen. St. Pauli is 6e, op 1 punt van HSV en 6 van Keulen.