• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als je niet wint, moet je dimmen. Hein doet het tegenovergestelde"

  Marc Degryse

  Degryse: "Het enige dat Vanhaezebrouck nu nog moet doen, is ruzie maken met Coucke."

  Na de 0-0 tegen STVV gaf Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck zijn eigen supporters een veeg uit de pan. "Dat is een spelletje dat je niet kunt winnen", beseft ook het panel van Extra Time.

  Hein Vanhaezebrouck hekelde na Sint-Truiden de fans van Anderlecht, die zich tegen de ploeg keerden in plaats van de ploeg te steunen. "Dat is heel riskant van hem", merkt Jelle Van Damme op. "Dat is een spelletje dat je moeilijk kunt winnen."

   

  "Hij mag wel vragen dat de fans meer achter de ploeg gaan staan", vindt Mo Messoudi. "Maar hij mag er geen supporters van een andere club bij betrekken. Want hij doelde wel degelijk op de fans van Club Brugge, die hun ploeg meer zouden steunen."

   

  Ex-Anderlecht-speler Marc Degryse is scherp voor Vanhaezebrouck. "Dit gevecht kun je niet winnen. De supporters zijn op een zekere manier baas in een club."

   

  "Vanhaezebrouck heeft iedereen bij Anderlecht al op zijn plaats gezet. En hij blijft dat doen, ondanks de slechte resultaten. Vroeg of laat krijg je dan zelf een patat. Het enige wat hij nu nog moet doen, is met Coucke ruzie maken. Dan is het helemaal gedaan."

   

  "Je moet toch wat aanvoelen wanneer je iets kunt zeggen of niet. Als je geen resultaten behaalt, moet je als trainer dimmen. Maar wat doet hij? Hij steekt nog een tandje bij!"

  Vanhaezebrouck heeft iedereen bij Anderlecht al op zijn plaats gezet. Vroeg of laat krijg je dan zelf een patat.

  Marc Degryse

  "Te weinig kwaliteit? Ook met deze spelers moet je winnen tegen Union, Trnava en STVV."

  Volgens Jelle Van Damme en Mo Messoudi heeft Anderlecht gewoon te weinig kwaliteit. Marc Degryse plaatst een kanttekening. "Naar Anderlecht-normen is er inderdaad te weinig kwaliteit. Maar ze hebben thuis met 0-3 verloren tegen Union, hebben in Trnava verloren en konden thuis niet winnen tegen 10 spelers van STVV. Ook met die jongens moet je deze matchen kunnen winnen."

  Bekijk het fragment uit Extra Time