• home
 • video
 • pas verschenen

  Yannick Ferrera: "Opgelucht na eerste zege? Nee, wel heel blij"

  Yannick Ferrera

  Yannick Ferrera bedankt de supporters van Waasland-Beveren.

  Op de negende speeldag was het eindelijk raak voor Waasland-Beveren, bij Moeskroen boekte de ploeg van Yannick Ferrera zijn eerste competitiezege. Dat moet wat rust brengen op de Freethiel, waar de coach onder vuur lag.

  Waasland-Beveren had dit seizoen nog niet gewonnen in de competitie en na de pijnlijke uitschakeling in de beker afgelopen dinsdag spaarden de supporters hun coach niet. Maar de eerste driepunter van het seizoen zal de gemoederen wat bedaren.

   

  "Nee, ik ben niet opgelucht zoals iedereen zou denken. Ik ben wel heel blij, want we hadden nog niet gewonnen en eindelijk is de eerste driepunter binnen", zei Waasland-Beveren-coach Yannick Ferrera.

   

  "Tactisch stonden we goed, mijn spelers hebben veel gelopen en eindelijk waren we ook efficiënt. Mijn jonge groep heeft tactisch heel volwassen gespeeld. Ze hadden nog drie uur voorzetten kunnen geven en we zouden niet in gevaar gekomen zijn."

  "De balans is niet zo slecht als iedereen dacht"

  Van buitenaf leek het of de stoel van Ferrera al aan het wankelen was op de Freethiel. "Ik wist dat mijn spelers achter mij stonden. Ik heb nooit twijfels gehad over mijn spelers, onze relatie is al vanaf dag 1 goed geweest en dat zal zo blijven tot het einde."

   

  "We hebben maar 3 keer verloren in 9 matchen, de balans is niet zo slecht als iedereen voor deze zege dacht. Nu moeten we de komende uren genieten, niet aan het klassement denken en vertrouwen halen uit deze wedstrijd. We zitten nog in een groeiproces en we gaan nog fouten maken. We moeten niet denken dat we vanaf nu alles gaan winnen."

  Bekijk de goals van Moeskroen - Waasland-Beveren