• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Blunder van het jaar: owngoal na... een inworp!

  Ron-Robert Zieler

  Ron-Robert Zieler: "Wat je niet ziet, kun je niet tegenhouden."

  Stuttgart behaalde gisteren zijn eerste zege van het seizoen, maar na de match was het belangrijkste gespreksonderwerp toch de tegengoal van Werder Bremen.

  Ron-Robert Zieler geldt al jarenlang als een betrouwbaar sluitstuk, maar in de match tegen Werder Bremen ging het licht bij de doelman even uit. Stuttgart leidde met 1-0 toen Borna Sosa een inworp mocht nemen. Hij speelde de bal terug op zijn doelman, maar die zag dat niet aankomen.

   

  Normaal gezien telt een doelpunt na een inworp niet, maar omdat Zieler de bal nog even schampte, werd de goal toch goedgekeurd. De doelman kon slechts zijn gezicht in schaamte verbergen. Gelukkig voor hem maakte ploegmaat Gonzalo Castro er wat later alsnog 2-1 van.

   

  "Het is weer typisch dat iedereen zich blindstaart op dat ene moment", zei Zieler achteraf. "Terwijl ik vind dat ik een sterke match heb gekeept. Als je iets niet ziet, kun je het ook niet tegenhouden. Ik was totaal verrast en kon het niet meer rechtzetten. Tot overmaat van ramp heb ik de bal ook nog eens lichtjes geraakt."