• home
 • video
 • pas verschenen

  Selby wint China Championship na spannende pot tegen Higgins

  Mark Selby wint de 15e titel in zijn carrière in China.

  Mark Selby wint de 15e titel in zijn carrière in China.

  Mark Selby (WS-1) is de opvolger van Luca Brecel in de China Championship. De Brit won na een zeer gelijkopgaande finale met 10-9 van de Schot John Higgins (WS-4). Titelverdediger Brecel werd al in de eerste ronde uitgeschakeld.

  Drievoudig wereldkampioen Mark Selby begon het slechtst aan de eerste wedstrijdsessie. Higgins potte breaks van 52, 65 en 85, maar Selby liet zich niet onbetuigd en antwoordde met breaks van 82, 70 en 119. Toch was het de Schot die met een voorsprong (4-5) de eerste sessie afsloot.

   

  In de tweede sessie hetzelfde scenario. Beide spelers hielden elkaar in evenwicht. Selby potte breaks van 70 en 60, Higgins beperkte zich tot een break van 61 punten. Maar uiteindelijk was het de Brit Mark Selby die aan het langste eind trok in China, hij won de finale met 10-9. Het is zijn 15e titel uit zijn carrière.

  Titelverdediger en Belgische snookerhoop Luca Brecel werd in China al in de eerste ronde gewipt door de Engelsman Martin O'Donnell, waardoor hij zijn titel niet kon verdedigen.