• home
 • video
 • pas verschenen

  Meesseman: "Nu zijn we ontgoocheld, maar de toekomst oogt mooi"

  De Belgian Cats konden hun eerste WK net niet afsluiten met een bronzen medaille. Er vloeiden traantjes na de nederlaag tegen Spanje in de troostfinale, maar de Belgen blikten ook trots terug op een meer dan geslaagd WK-debuut.

  Meesseman: "We zijn een klein landje, maar een grote ploeg"

  Emma Meesseman was de uitblinker bij de Belgen met 24 punten. "Maar ik zou ze allemaal inwisselen voor die medaille", zei ze na de partij. "Dit is een ondankbare plaats, maar op voorhand hadden we hier wel voor getekend."

   

  "We hebben een goeie match gespeeld en er zat meer in. Hadden we in de 1e helft zo gespeeld als in de 2e... Ik weet dat we trots moeten zijn, maar nu ben ik toch een beetje ontgoocheld. We misten vooral de ervaring die Spanje wel heeft. Zij bleven kalm toen het zo spannend werd, wij niet."

   

  "Maar we hebben ons best gedaan. We hebben alles gegeven en we hebben onze vechtlust getoond. De toekomst oogt mooi. We zijn nog een jonge ploeg en er zit nog veel potentieel in. We zijn een klein landje, maar een grote ploeg. We hebben getoond dat de bronzen medaille op het EK geen toevalstreffer was."

  Mestdagh: "De ontgoocheling zal wel plaatsmaken voor trots"

  Bondscoach Philip Mestdagh begon met zijn analyse van de wedstrijd. "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt door na een goeie start niet goed om te gaan met de druk. We lijden 23 keer balverlies en staan 14 offensieve rebounds toe. Dan kan je nooit een match winnen."

   

  "We hebben niet echt goed gespeeld en zijn niet goed omgegaan met de druk van Spanje. Het was een intense wedstrijd, op het randje en soms ook over het randje. We komen dan nog tot op 1 punt, maar dan missen we een shot en keert het momentum."

   

  "Natuurlijk zijn we ontgoocheld. Een topsporter wil altijd winnen. Maar we moeten nu niet in de put zitten of depressief worden. Ik onthoud heel veel goeie dingen van dit toernooi. Dit is een jonge ploeg. Geef ons nog 1 of 2 grote toernooien. Die ervaringen zullen ons sterker maken."

  Kim Mestdagh: "Deze match niet heel ons toernooi laten kleuren"

  Ook Kim Mestdagh was uiteraard teleurgesteld, maar ze wou toch vooral al het positieve onthouden. "Het is lastig om brons te verliezen, maar we moeten heel trots zijn op ons parcours. We mogen deze match niet heel ons toernooi laten kleuren."

   

  "Het was een mooi kampioenschap. Ik zal dit nooit vergeten. Het is niet omdat we vandaag verliezen dat alles plots slecht was. We kunnen deze ervaring in onze rugzak stoppen en nog veel vooruitgang boeken. We blijven hard werken."