• home
 • video
 • pas verschenen

  De Weert stopt als bondscoach, Vanthourenhout volgt hem (wellicht) op

  Kevin De Weert.

  Opschudding in wielerland, want Kevin De Weert stopt als bondscoach van het wielrennen voor een job als performance manager bij Lotto-Soudal. Sven Vanthourenhout, momenteel nog bondscoach van de veldrijders, neemt volgens enkele bronnen de taken van De Weert over.

  Kevin De Weert was nog maar iets meer dan 2 jaar bondscoach, maar met de olympische titel voor Greg Van Avermaet had hij wel een binnenkomer van formaat.

   

  De Weert behaalde daarna ook nog mooie resultaten op EK's en WK's, maar toch kiest hij nu voor een andere uitdaging. De Weert wordt performance manager bij Lotto-Soudal.

   

  Sven Vanthourenhout, die ook nog maar pas in het zadel zit als bondscoach bij de veldrijders, wordt zijn opvolger, melden enkele goed ingelichte bronnen. Vanthourenhout zou die taak combineren met het veldrijden.

  "Ik miste het dagelijkse contact met renners"

  "Het is jammer dat het nieuws nu op dit WK uitlekt, maar het zij zo", zegt De Weert. "Bij Lotto-Soudal zal ik als performance manager een beetje de tussenpersoon zijn tussen de bazen en de renners."


  "Als bondscoach kan ik op een mooi parcours terugblikken met 9 medailles op grote kampioenschappen. Die resultaten liegen niet, maar ik miste het dagelijkse contact met de renners. Als bondscoach moet je je renners altijd teruggeven aan de teams."


  "Ik heb een mooie uitdaging in het verschiet liggen. Het is een nieuwe functie bij Lotto-Soudal, bij andere teams bestaat ze al langer."

  BWB: "Nog niet met Sven gesproken"

  De aanstelling van Sven Vanthourenhout als opvolger van Kevin De Weert is nog niet officieel. De BWB ontkent dat er al een akkoord is.

   

  "We hebben nog met niemand gesproken, ook niet met Sven. Dat is een werk voor de komende dagen en weken. We zoeken de dynamiek van een jonge coach, die wedstrijden gedetailleerd voorbereidt", klinkt het.

  Sven Vanthourenhout was er deze week alvast bij in Innsbruck: