• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois blinkt 1e keer uit voor Real: "Saves werkten bevrijdend"

  Thibaut Courtois

  Thibaut Courtois werd een paar keer op de proef gesteld door Atletico.

  Na een moeizame start bij Real Madrid heeft Thibaut Courtois in de derby tegen zijn ex-ploeg Atletico Madrid voor het eerst zijn klasse kunnen etaleren. "Voor mij was het een topmatch als een andere", reageerde hij koel. Maar de commentatoren dachten daar anders over.

  Lang was het niet zoeken naar uitblinkers na Real-Atletico: de 2 doelmannen Oblak en Courtois staken er met kop en schouders bovenuit. Voor Courtois een opsteker, zo merkten ook de analisten op. "Hij heeft geen makkelijk begin gehad en had een grootse prestatie nodig om aan zelfvertrouwen en rust te winnen", merkt Antonio Romero op in As.

   

  "Met de ogen van Keylor Navas op hem gericht pakte hij in een sleutelmatch tegen een rivaal effectief uit met die grootse prestatie. Zijn 2 formidabele interventies deden denken aan de Courtois van het WK. Ze leken hem te bevrijden."

   

  "Navas zal zich niet zonder slag of stoot laten opzij zetten, maar de weg voor Courtois ligt nu wel open. Hij staat nu sterker in zijn schoenen tegenover het publiek en zijn ploegmaats. Coach Lopetegui wil nu nog niet kiezen tussen de 2, maar als Courtois dit niveau aanhoudt, zal hij toch geneigd zijn om op de belangrijke momenten voor Courtois te gaan. Door zijn jonge leeftijd zal Real nog jaren kunnen genieten van een van de beste doelmannen van het moment."

  De cruciale redding van Courtois tegen Griezmann

  Courtois: "Gelijkspel was terecht"

  Thibaut Courtois zelf liet zich niet meeslepen na zijn prestatie. "Het is jammer dat we niet konden winnen. Een gelijkspel is misschien wel terecht, ook al waren wij in de 2e helft sterker."

   

  "Bij de fase met Griezmann heb ik lang genoeg gewacht en uiteindelijk oog in oog met hem aan het langste eind kunnen trekken, ook tegen de poging van Diego Costa kon ik nog een hand zetten. Het was een topmatch, maar voor mij wel een topmatch zoals een andere."