Ga naar de inhoud

City Pirates krijgen UEFA-award voor bijdrage aan lokale gemeenschap

De UEFA heeft de Antwerpse amateurclub City Pirates in de bloemetjes gezet voor de vele sociale projecten waar de club haar schouders onder zet.

De Europese voetbalbond reikt met de Grassroots Award elk jaar prijzen uit voor clubs die zich inzetten om het sociale netwerk in hun omgeving te versterken. De City Pirates kregen op hun jaarlijkse Piratenparade de zilveren medaille overhandigd van Bob Browaeys, technisch directeur van Voetbal Vlaanderen.

 

De City Pirates zijn actief in verschillende wijken in Antwerpen (Merksem, Linkeroever, Luchtbal, Deurne en Dam). "Jong en oud, met of zonder beperking, meisjes of jongens, ongeacht kleur, overtuiging of achtergrond: iedereen is welkom bij City Pirates. Samen vormen ze een hechte gemeenschap", klinkt het bij Voetbal Vlaanderen.

 

"Het sociale aspect komt onder meer naar boven tijdens de huis- en schoolbezoeken, de huiswerkbegeleiding, de muziek- en dansworkshops, de digitale klassen, de opruimacties,..." Momenteel telt de club 1.100 voetballende leden en zijn er 75 ploegen in competitie.