• home
 • video
 • pas verschenen

  Boom tekent voor Roompot-Charles: "Finales rijden in klassiekers"

  Roompot-Charles is niet bij de pakken blijven zitten na het afhaken van Wout van Aert. Met Lars Boom haalde het een nieuwe kopman voor de klassiekers.

  Lars Boom wisselde de voorbije jaren bij Astana en LottoNL-Jumbo, ook door blessures, hoogtes af met laagtes. Bij Roompot-Charles hoopt de inmiddels 32-jarige Nederlander weer een hoofdrol te kunnen spelen.

   

  "Ik wil na een lastig jaar weer mijn oude niveau vinden. Ik wil laten zien dat ik nog altijd finales kan rijden in klassiekers", klinkt het ambitieus. "Dit is geen stap terug voor mij, maar een stap zijwaarts. Ik wil weer meedoen voor de zeges en zal daarvoor goed omringd zijn."

   

  Boom verwacht wel wat van de mix van Nederlandse renners uit de Roompot-school en de Belgische renners van Veranda's Willems (het Charles-gedeelte). "De jongens die vanuit België meekomen, hebben de ervaring in het soort koersen die belangrijk zijn voor de ploeg. Het wordt een mooie, complete groep."

  Boom trekt weer het veld in

  Lars Boom kondigde bij zijn overstap ook aan dat hij weer vaker in het veld te zien zal zijn. "Ik zal crosstrainingen inlassen in mijn voorbereiding. Dat zal goed zijn voor mijn voorjaar en mijn algemene ontwikkeling."

   

  "Het zal toch wat aanpassingen vergen. Cyclocross is veranderd en ook ik ben veranderd als renner. Maar ik ben er wel blij mee!" Boom zal in januari dus de degens kunnen kruisen met... Wout van Aert.