• home
 • video
 • pas verschenen

  2 qualifiers winnen in tennis: "Het is Nishioka, niet Nishikori!"

  Nishioka

  Het 5e matchpunt was het goeie voor Nishioka.

  Het was een vruchtbare week voor de qualifiers op het ATP-circuit. De Japanner Nishioka was de beste in Shenzhen, de Australiër Bernard Tomic kon na 3 jaar nog eens een toernooi winnen, in Chengdu.

  Shenzhen Open

  Yoshihito Nishioka (50, Kwal.)
  set
  Pierre-Hugues Herbert (75)
  7
  1
  5
  2
  2
  6
  6
  3
  4

  In april stond Yoshihito Nishioka nog 380e op de wereldranglijst, nadat hij was teruggeslagen door een zware knieblessure. Nu maakt de Japanner weer zijn opwachting in de top 100, al moest hij er tegen Pierre-Hugues Herbert wel 2 uur en 20 minuten voor knokken.

   

  Herbert kon de eerste 4 matchballen nog redden, maar het 5e was er te veel aan. De winnaar had na zijn overwinning nog een belangrijke boodschap voor het publiek: "Onthoud alsjeblieft mijn naam. Ik ben niet Nishikori, wel Nishioka! Onthoud dat alsjeblieft. Bedankt!"

  Tomic redt 4 matchpunten in Chengdu

  Chengdu Open

  Fabio Fognini (13, 1)
  set
  Bernard Tomic (209, Kwal.)
  1
  1
  6
  6
  2
  3
  6
  7
  3
  7
  9

  Enfant terrible Bernard Tomic heeft voor het eerst sinds 2015 nog eens een toernooi kunnen winnen. De Australiër (ATP-123) knokte zich vanuit de kwalificaties tot in de finale.

   

  Tegenstander was Fabio Fognini, die als eerste Italiaan ooit 4 toernooien in 1 jaar kon winnen. Fognini kreeg ook 4 matchpunten, maar ging uiteindelijk toch nog de boot in.