• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vital Heynen bereikt met Polen de finale van het WK volleybal

  Poolse volleyballers

  Polen staat voor de 4e keer in de finale van het WK volleybal.

  De finale van het WK volleybal gaat net zoals 4 jaar geleden tussen Polen en Brazilië. Hadden de Brazilianen weinig moeite met Servië, dan werd Polen-VS een echte nagelbijter.

  Dankzij zeges tegen Rusland (3-2) en de VS (3-0) hadden de Brazilianen zich geplaatst voor de halve finales. Daarin namen ze makkelijk afstand van Servië (3-0).

   

  Veel minder overschot had titelverdediger Polen, dat in de laatste groepsfase de hoop van gastland Italië de kop indrukte. In de halve finales boden de Amerikanen 5 sets lang stevige tegenstand. De VS kwam zelfs 2-1 voor in de sets, maar onder meer dankzij het sterke duo Kurek en Kubiak (die lange tijd ziek was tijdens het WK) ging Polen er nog op en over.

   

  Veel tijd om te genieten van die zege heeft Vital Heynen niet, want morgenavond staat de finale tegen Brazilië al op het programma. 4 jaar geleden was Polen in eigen land met 3-1 te sterk, maar de laatste jaren domineerden de Brazilianen op de grote toernooien, onder meer op de Olympische Spelen. Heeft Heynen nog een aas in zijn mouw zitten?

  Finale live op Canvas en sporza.be

  Jullie hoeven niets te missen van de finale tussen Polen en Brazilië. Stem vanaf 21.15u af op Canvas of sporza.be voor een avondje volleybal van het hoogste niveau.