• home
 • video
 • pas verschenen

  Princen na 19 jaar opnieuw tot Belgische rallykoning gekroond

  Kris Princen

  Kris Princen mag op zijn 44e nog eens een Belgische titel vieren.

  Kris Princen heeft in de Oostkantons de East Belgian Rally naar zijn hand gezet. Het leverde hem meteen de eindzege in het Belgisch kampioenschap op, zijn 2e titel na 1999.

  Ruim verslag van de East Belgian Rally

  Kris Princen had al 3 van de 7 rally's van het Belgische kampioenschap gewonnen, maar in Sankt Vith en omgeving kreeg hij het niet cadeau. Vincent Verschueren lag iets voor halfweg op koers voor de overwinning, maar Princen stelde zijn Skoda Fabia R5 een beetje bij en kon hierdoor voorbij Verschueren naar de leiding en uiteindelijk ook de zege denderen.

   

  Voor Princen is het meteen ook zijn 2e eindzege in het BK rally, nadat hij in 1999 al had gezegevierd in een Renault Mégane. Op de erelijst volgt hij Verschueren op. 

  Princen: "Niveau in België ligt heel hoog"

  "Dit is mijn mooiste zege van het seizoen", zegt Kris Princen. "Vooral omdat we van start tot finish onder druk stonden. Er is enorm hard gereden vandaag. Maar liever zo, dan met 3 minuten voorsprong winnen."

   

  "Mijn Belgische titel krijgt ook wat meer glans omdat het niveau in België zo hoog ligt. Er zijn ook een paar jonge talenten opgestaan. Volgend jaar verwacht ik geen duel met Vincent (Verschueren), maar met 3 à 4 rijders."