Nokere Koerse krijgt in 2019 ook wedstrijd voor vrouwenpeloton

  Volgend jaar kunnen ook de vrouwen in Deinze terecht voor de start van Nokere Koerse. Op woensdag 20 maart wordt de wegwedstrijd voor het eerst ook voor het vrouwenpeloton georganiseerd. "Ze rijden hetzelfde rondje als de junioren, met veel kasseien en 6 keer de beklimming van de Nokereberg."

  Nokere Koerse is vanaf volgend seizoen een wedstrijd voor mannen en vrouwen. De vrouwenkoers krijgt meteen het label 1.1 mee. "Net als bij de mannenkoers starten de vrouwen in Deinze. De vrouwen starten om 10 uur, de mannen om 12.30 uur", vertelt organisator Rony De Sloovere.

   

  "De vrouwen werken hetzelfde parcours als dat van onze juniorenwedstrijd af. Dat wil zeggen zo'n 121 kilometer, doorspekt met tal van kasseizones en zes keer de beklimming van Nokereberg. Onze ambitie is natuurlijk om zo snel mogelijk door te groeien met onze vrouwenkoers, maar laat ons eerst onze eerste editie afwachten. Al ontken ik niet dat we azen op een wedstrijd met label "buiten categorie", zodat die op de gelijke hoogte komt van onze mannenkoers."

   

  Ook de juniorenwedstrijd blijft behouden, die wordt op 16 maart gereden. "Met onze juniorenkoers blijven we investeren in het jeugdwielrennen. Bovendien verlengde onze hoofdsponsor Danilith zijn contract voor drie jaar en zal deze dus naamsponsor zijn voor alle drie onze wedstrijden."