• home
 • video
 • pas verschenen

  Moet Mourinho weg bij United? "Moeilijke knoop om door te hakken"

  José Mourinho krijgt geen stabiliteit in zijn ploeg geslepen.

  Eind oktober 2015 moest José Mourinho ophoepelen bij Chelsea na een nederlaag tegen West Ham. Déjà vu voor de Portugees, want na een nieuwe ontgoocheling tegen The Hammers zit hij nu op de schopstoel bij Manchester United. "Zo kan het niet verder", oordeelt oud-verdediger Rio Ferdinand.

  Manchester United is na een korte opflakkering weer op de dool. Met een gelijkspel tegen Wolverhampton maakte het amper indruk. "We moeten aanvallen", sneerde sterspeler Paul Pogba naar zijn coach. 

   

  Maar veel beterschap volgde niet. Tweedeklasser Derby County knikkerde United uit de League Cup en West Ham liet Mourinho achter met 10 op 21 in de competitie. De Portugese coach wees na de 3-1-nederlaag wel met een beschuldigend evinger naar de scheidsrechter, maar voelt zijn stoel wankelen.

   

  "Het eerste doelpunt was buitenspel", verdedigde Mourinho. "Als we een videoscheidsrechter zouden hebben, was de goal zeker afgekeurd. En bij het derde doelpunt was er een duidelijke overtreding op Rashford. Dat doelpunt vermoordde de wedstrijd."

   

  "We hadden een positief gevoel nodig na de bekeruitschakeling, maar dat krijgen we niet. We waren misschien niet agressief genoeg. Ik kan wel wat klagen over de kwaliteit en onze mentale weerbaarheid", besloot hij.

  "Slechtste seizoen in geschiedenis van United?"

  Niet voor het eerst worden er vraagtekens gezet bij de positie van Mourinho.  "Het bestuur zal moeten overleggen over de toekomst van de coach en de ploeg", zegt analist en oud-verdediger Rio Ferdinand op de BBC. "Zo kan het niet een heel seizoen verder, want anders kan het het slechtste seizoen in de geschiedenis van United worden. Ze zullen een moeilijke knoop moeten doorhakken. "