• home
 • video
 • pas verschenen

  Loena Hendrickx bereikt voor het eerst eindscore van ruim 200 punten

  Loena Hendrickx (archieffoto) verbetert haar PR.

  Loena Hendrickx heeft haar eerste internationale optreden dit seizoen bekroond met een ereplaats. Tijdens de 50e Nebelhorn Trophy in Oberstdorf (Dui) eindigde de Belgische als derde in een persoonlijk record.

  Ondanks een val in het vrije programma verbeterde Hendrickx haar beste score. De 18-jarige kunstschaatsster uit Arendonk kwam op een totaal van 204,16 punten.

   

  De val betekende wel dat Hendrickx de tweede plaats, die ze na de korte kür bezette, kwijtspeelde aan de Japanse Mai Mihara (209,22). Alina Zagitova behaalde de zege. De 16-jarige Russische olympische kampioene was met 238,43 punten superieur.

   

  Voor het eerst in haar loopbaan bereikte Loena Hendrickx een eindscore boven de 200 punten. Na het vernieuwde korte programma, dat werd gewaardeerd met 71,50 punten, liet het zich al aanzien dat ze haar record van de wereldkampioenschappen zou verbeteren.     

  Bekijk de vrije kür van Loena Hendrickx (na 4:31:05):

  In maart 192,31

  In maart liet Hendrickx een gecombineerde topscore (korte kür en het vrije programma) optekenen van 192,31. Dat leverde haar in Milaan de 9e plaats op. Die klassering betekende eveneens dat België dit seizoen twee kunstschaatssters naar de mondiale titelstrijd mag sturen. 

  Tweets: