• home
 • video
 • pas verschenen

  Handig: bondscoach De Weert zit zondag in volgwagen nummer 1

  Bondscoach Kevin De Weert

  Bondscoach Kevin De Weert met twee van zijn kopmannen: Tiesj Benoot en Tim Wellens.

  Bondscoach Kevin De Weert zit zondag in volgwagen nummer 1 tijdens de wegrit van de mannen op het WK wielrennen in Innsbruck. Dat is het gevolg van de goede prestaties van de Belgische renners tijdens het voorbije seizoen. 

  Geen oortjes in de wegrace

  België voert de UCI World Ranking aan met 13.593 punten. Frankrijk, Italië, Nederland en Spanje maken de top 5 vol.

   

  Die goede ranking van de Belgen heeft zijn gevolgen voor de wegrit op het WK in Innsbruck van komende zondag.  Kevin De Weert zal als eerste ploegleider het peloton kunnen volgen.

   

  Dat is goed nieuws bij eventuele materiaalpech van één van de Belgen. Ook voor de tactische besprekingen onderweg is het een meevaller aangezien communicatie met oortjes niet toegelaten is tijdens de wegrace.

   

  Opvallend: Nederland staat 4e in de UCI World Ranking, maar krijgt toch pas volgwagen nummer 6. Uittredend wereldkampioen Peter Sagan wordt gevolgd vanuit positie 11 en dat terwijl Slovakije voorlopig pas 15e staat in de ranking.

  De volgorde van de volgwagens: