• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen Van Aert, maar deze 13 renners hebben wel contract bij Roompot-Charles

  Sean De Bie (archief).

  Sean De Bie maakt de overstap naar de nieuwe fusieploeg.

  Het nieuwe team Roompot-Charles krijgt stilaan vorm. 13 renners hebben al een contract getekend voor volgend seizoen. 6 mannen komen over van Veranda's Willems-Crelan, 7 van Roompot-Nederlandse Loterij. Volgens de ploeg zijn er ook versterkingen op komst.

  Dat Wout van Aert niet bij Roompot-Charles zal rijden, is intussen een bekend verhaal. Maar er zijn heel wat renners die wel de overstap willen maken naar de fusieploeg. "Een groot deel van de renners van Roompot blijven", vertelt ploegleider Michael Boogerd. "Het zijn vaste waardes in het team, jongens voor het Vlaamse werk en jongens die op een lastig parcours goed uit de voeten kunnen."

   

  Van Veranda's Willems-Crelan blijft onder anderen Sean De Bie aan boord. Hij tekende een contract voor 1 jaar. "Ik voel me hier goed. Ik heb het voorbije seizoen veel vrijheid gekregen en ik was dus zeker niet geneigd om weg te gaan. Ik wilde sowieso blijven."

   

  Roompot-Charles wil wel zeker nog enkele nieuwe renners op de loonlijst zetten. "Hopelijk vinden we nog een aantal goede afmakers, renners die in grote wedstrijden finales kunnen rijden”, vertelt Boogerd. 

  De 13 renners van Roompot-Charles

  Renners van Veranda's Willems-Crelan
  • Arjen Livyns (24 jaar)
  • Huub Duijn (34 jaar)
  • Mathias De Witte (25 jaar)
  • Sean De Bie (26 jaar)
  • Senne Leysen (22 jaar)
  • Stijn Steels (29 jaar)

  Renners van Roompot-Nederlandse Loterij

  • Elmar Reinders (26 jaar)
  • Jan-Willem van Schip  (24 jaar)
  • Jesper Asselman (28 jaar)
  • Nick van der Lijke (27 jaar)
  • Oscar Riesebeek (25 jaar)
  • Pieter Weening (37 jaar)
  • Sjoerd van Ginneken (25 jaar)