• home
 • video
 • pas verschenen

  Thierry Marichal wordt ploegleider bij ex-ploeg Cofidis: "Nieuw elan"

  " "

  Thierry Marichal reed in 2005 en 2006 bij Cofidis, in 2005 samen met Cédric Vasseur.

  Oud-profrenner Thierry Marichal wordt vanaf 1 december ploegleider bij Cofidis. De 45-jarige Belg reed in 2005 en 2006 voor de Franse procontinentale ploeg. Hij vervulde de voorbije 2 jaar dezelfde rol bij WB-Aqua Protect-Veranclassic.

  Marichal vindt bij Cofidis Cédric Vasseur terug, waarmee hij in 2005 samenreed voor de Franse ploeg. Vasseur is de manager van het team. "De voorbije jaren heeft Cofidis was van zijn glans verloren", stelt Marichal. 

   

  "Maar Cédric Vasseur is erin geslaagd het team een nieuw elan te geven dankzij zijn kwaliteiten en ervaring. Ik heb geen seconde getwijfeld. Het was nu of nooit. Ik ken de structuur van het team goed en zal geen aanpassingsperiode nodig hebben."

  Vasseur: "Marichal kent Belgische koersen goed"

  Vasseur heeft meerdere redenen om Marichal in huis te halen: "Ik heb altijd zijn professionalisme en ervaring weten te waarderen. Ook zijn kennis over de Belgische koersen en het specifieke terrein is welkom. Ik ben heel blij dat hij voor het team heeft gekozen waar we elkaar hebben leren kennen."

   

  "Naast Roberto Damiani als Italiaanse ploegleider naast Alain Deloeuil, Christian Guiberteau en Jean-Luc Jonrond, gaan we nog wat meer de internationale toer op met onze ploegleiders. Zo kunnen we nog meer beantwoorden aan de verwachtingen van de Cofidis-groep, die ook heel actief is in België."