• home
 • video
 • pas verschenen

  De Sporza sterren voor het WK: slechts 1 Belg op de shortlist

  Vandaag is het zover, dan strijden de profs voor de regenboogtrui op het zware parcours van Innsbruck. De wielerredactie van Sporza deelde naar goede gewoonte sterren uit. 

  3 sterren: Alaphilippe is torenhoog favoriet

  Door de schrikwekkende slotklim is het geen verrassing dat Julian Alaphilippe en Alejandro Valverde de favorietenlijst toppen van onze commentatoren, journalisten en analisten. Alaphilippe kreeg van iedereen de volle pot, enkel Michel Wuyts zet de Fransman op de tweede rij.

   

  Alejandro Valverde is de enige renner die nog min of meer in de buurt van Alaphilippe kan blijven qua stemmen. Maar over de Spanjaard is er minder eenduidigheid, al geven onder meer Christophe Vandegoor, Renaat Schotte en Sven Nys Valverde resoluut 3 sterren.

  2 sterren: toch vertrouwen in Nibali

  Michal Kwiatkowski verdient zeker een stek op de tweede startrij. De Poolse kampioen figureert op elke lijst, maar staat enkel bij Carl Berteele bovenaan.

   

  Onze redactie denkt ook dat Simon Yates voldoende gerecupereerd zal zijn van de Vuelta. Meer nog, voor Michel Wuyts is de Vuelta-eindwinnaar een van zijn 2 topfavorieten.

   

  Vincenzo Nibali, tot slot, heeft de schifting ook overleefd. De vraagtekens werden niet weggeveegd in de Vuelta, maar José De Cauwer en Maarten Vangramberen vermoeden dat hij verstoppertje gespeeld heeft. Ze geven de Italiaan 3 kruisjes.

  1 ster: toch een Belg op de shortlist

  Thibaut Pinot, Primoz Roglic, Wout Poels, Romain Bardet en Tim Wellens sluiten de lijst af. De aanwezigheid van Pinot kan deels verklaard worden door Michel Wuyts, die de Fransman naast Simon Yates als topfavoriet klasseert.

   

  Zijn er dan geen Belgen? Jawel, Tim Wellens haalt nog net de shortlist. Vooral Renaat Schotte en Maarten Vangramberen dichten hem kansen toe. Ook Dylan Teuns en Greg Van Avermaet kregen sterren, maar niet voldoende voor de eindafrekening. 

   

  Wil u, als uitsmijter, zondag scoren tijdens uw pronostiek? Dan houdt u volgens een van onze kenners maar beter rekening met thuisrijder Patrick Konrad.

  Het concept: wielerredactie kiest favorieten

  De Sporza-wielerredactie mag voor elke belangrijke voorjaarsklassieker sterren

  uitdelen.

   

  Twee renners krijgen drie sterren achter hun naam, drie renners ontvangen twee sterren en vijf renners moeten het stellen met één ster. De grootste gemeenschappelijke deler levert de "Sporza-sterren" op.