• home
 • video
 • pas verschenen

  Ogier keert terug naar Citroën in zoektocht naar nieuwe wereldtitel

  Sébastien Ogier keert terug naar waar het allemaal begon.

  Vijfvoudig rallywereldkampioen Sébastien Ogier en zijn copiloot Julien Ingrassia verlaten Ford en zullen vanaf volgend seizoen opnieuw aantreden voor Citroën, waarmee ze debuteerden in het WRC-kampioenschap.

  Ogier maakte zijn rallydebuut bij Citroën tussen 2008 en 2011, maar boekte pas successen na zijn overstap naar Volkswagen, goed voor vier wereldtitels. Ook bij Ford kroonde de Fransman zich tot wereldkampioen. Nu hoopt hij bij Citroën de cirkel rond te maken.

   

  "Ik ben nooit vergeten dat Citroën het team is dat me de kans heeft gegeven om aan te treden in het WRC-kampioenschap", verklaart Ogier. "Ik kijk er naar uit de mensen terug te zien met wie ik enkele jaren geleden gewerkt heb. Ik wil ook de uitdaging aangaan om met een derde constructeur een wereldtitel te veroveren. Uiteraard komt zo'n titel niet op bestelling, maar ik geloof rotsvast in de kwaliteiten van de wagen."

   

  Of hij op zoek gaat naar een zesde of zevende wereldtitel, is nog niet duidelijk. Met nog drie rally's voor de boeg doet Ogier nog altijd mee voor een zesde wereldtitel. Momenteel staat hij derde in de WK-tussenstand, op 23 punten van WK-leider Thierry Neuville.

  Tweets: