• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan rijdt ook de komende seizoenen voor Bora-Hansgrohe

  Peter Sagan heeft het naar zijn zin bij Bora-Hansgrohe.

  Peter Sagan heeft het naar zijn zin bij Bora-Hansgrohe.

  Peter Sagan heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Bora-Hansgrohe. De drievoudige wereldkampioen blijft nu tot 2021 bij de Duitse WorldTour-formatie.

  Peter Sagan had nog een contract tot eind 2019 bij Bora-Hansgrohe, maar doet er dus nog twee jaartjes extra bij. De Slovaak zou jaarlijks zo'n 4 à 6 miljoen euro opstrijken en is daarmee dé grootverdiener in het peloton.

   

  "De ploeg en onze sponsors willen Peter houden, want zijn uitstraling overstijgt de wereld van het wielrennen", zei teammanager Ralph Denk onlangs. "Wanneer we het over een contract hebben, is voor ons en voor Peter geld niet het belangrijkste criterium."

   

  Sagan kan zondag in Innsbruck voor de 4e keer op rij wereldkampioen worden.  De 28-jarige Slovaak won dit seizoen onder meer Parijs-Roubaix, Gent-Wevelgem en een zesde groene trui in de Tour, waarin hij ook drie ritezeges behaalde.