• home
 • video
 • pas verschenen

  Het leven gaat voort na Van Aert: fusieploeg heet Roompot-Charles

  Team Roompot

  Team Roompot

  De fusie tussen Roompot en Veranda's Willems-Crelan is niet in het water gevallen na het vertrek van Wout van Aert. De fusieploeg zal Roompot-Charles heten, sponsor Crelan blijft wel actief in het veld.

  Nick Nuyens, manager van Veranda's Willems, is tevreden. "We zijn erg blij met de uitgestoken hand van Roompot en dat al onze mensen met een contract voor volgend jaar voort kunnen. Onze eerste zorg was het voortbestaan van het project en dat we de aangegane engagementen naar onze mensen en partners kunnen nakomen", zegt Nuyens.

   

  De algemene leiding van de nieuwe fusieploeg komt bij Michael Zijlaard, op dit moment de manager van Roompot-Nederlandse Loterij. "We zullen met deze stap verder groeien en meer betrokkenheid in en met België genereren", weet Zijlaard.

   

  "We zijn blij en trots dat we dit plan kunnen uitvoeren. Het beste van beide teams wordt samengevoegd en zal een versterkende factor zijn. Met Charles komt er een gewaardeerde en stabiele partner bij."

   

  "Wij zullen voortborduren op onze sportieve identiteit, namelijk attractief en aanvallend koersen en kansen bieden aan talentvolle renners. De ontwikkeling van onze renners is steeds belangrijk geweest. We zijn trots dat er weer een aantal talenten een enorme stap hebben kunnen maken bij ons."

  Crelan trekt zich terug, maar blijft in het veld

  Crelan stapt dus niet mee in het nieuwe verhaal. De sponsor bevestigt wel zijn engagement tot eind 2018. In 2019 gaat het voort als hoofdsponsor van het huidige veldritteam Crelan-Charles.