• home
 • video
 • pas verschenen

  Michel Wuyts doet een oproep: "Laat Evenepoel gedijen, de weg is nog lang"

  Michel Wuyts

  "Verbluffend wat Evenepoel laat zien", vindt ook Michel Wuyts.

  Michel Wuyts heeft de voorbije dagen met open mond naar het WK van Remco Evenepoel (18) zitten kijken. "Overweldigend, zelfs voor een man van 61", reageert onze commentator. "En er zit nog rek op."

  Beste WK van Belgische jongeren

  De junioren en de beloften rijden in Innsbruck het beste WK dat ik ooit heb meegemaakt. En ze scoren hier ook in een onderdeel dat nooit het onze was: het tijdrijden.

   

  De bond besteedt daar nu meer aandacht aan. Jonge renners laten zich stimuleren door voorbeeldfiguren zoals Victor Campenaerts. Dat demonstreren ze nu tot in het kwadraat op het WK.

   

  Het was verbluffend om te zien hoe Remco Evenepoel steeds verder uitliep in de tijdrit. Hij kende geen enkel moment van verzwakking.

   

  Kijk hieronder naar de gouden tijdrit van Evenepoel:

  Er zit nog rek op Evenepoel

  Tijdens de wegwedstrijd van de junioren zat ik met de daver op het lijf. Na de valpartij durfde ik geen cent meer te geven voor Remco Evenepoel, maar dat heb ik niet hardop durven te zeggen.

   

  Je leeft op hoop. De manier waarop hij die heeft ingevuld, was overweldigend, zelfs voor een man van 61. Ik zit hier nu met een gevoel van dankbaarheid.

   

  Als vader en als grootvader weet ik ongeveer wat op hem afkomt: heel veel. Daarom doe ik een oproep: laat hem gedijen, laat hem op adem komen. De weg is nog lang.


  Op grond van zijn lichaamsbouw, op grond van zijn lichte tred en op grond van zijn uithoudingsvermogen durf ik te stellen dat er nog rek op zit. Als kind heb ik ook een fenomeen klasrijk zien domineren, maar zijn naam ga ik nu niet uitspreken.

   

  Michel Wuyts over de finale prik van Remco Evenepoel in de WK-wegrit: "Auf Wiedersehen!"

  Michel Wuyts