• home
 • video
 • pas verschenen

  Haas behoudt Grosjean en Magnussen als F1-rijders in 2019

  " "

  Romain Grosjean (32) is sinds 2016 bij Haas, Kevin Magnussen (25) sinds 2017.

  De Amerikaanse F1-renstal blijft volgend jaar rekenen op de Fransman Romain Grosjean en de Deen Kevin Magnussen als eerste en tweede rijder. Dat maakte teambaas Günther Steiner bekend in de marge van de GP F1 van Rusland. 

  "In vergelijking met vorig jaar hebben we dit seizoen enorme stappen gezet. De twee houden was dan ook een eenvoudige beslissing", legde Steiner uit in een persbericht. "We hadden ervaren rijders nodig voor de ontwikkeling van het team en de auto en met Grosjean en Magnussen hebben we 2 heel ervaren coureurs."

   

  Haas debuteerde in 2016 in de Formule 1. De 32-jarige Grosjean was toen al van de partij, Magnussen kwam in 2017 bij het team terecht in de plaats van de Mexicaan Esteban Gutierrez. Grosjean en Magnussen verzamelden dit jaar al 76 WK-punten, waarmee Haas vijfde staat in de constructeurscompetitie.

   

  Alleen Williams, Toro Rosso en Force India moeten hun rijders voor 2019 nog bekendmaken. In dat F1-veld zal wellicht geen plaats meer zijn voor Stoffel Vandoorne, die na 2 jaar McLaren moet verlaten.