• home
 • video
 • pas verschenen

  Evenepoel: "Nog niet genoeg bewezen om al fenomeen te zijn"

  Remco Evenepoel pronkte met zijn twee gouden medailles.

  0 / 0

  Tweevoudig wereldkampioen bij de junioren Remco Evenepoel is na zijn triomftocht in Innsbruck weer in België. En beide voeten staan stevig op de grond. "Bij de profs begin ik weer vanaf nul."

  Remco Evenepoel heeft zijn favorietenrol op het WK wielrennen bij de junioren meer dan waargemaakt. Hij pakte niet alleen de wereldtitel in het tijdrijden, maar imponeerde ook met een huzarenstukje in de wegrit.

   

  "Het was een korte nacht", zegt Evenepoel op de luchthaven van Zaventem. "Ik had nog enkele interviews, maar de adrenaline zat ook nog in mijn lichaam. Van slapen is er dus niet veel in huis gekomen. Maar ik ben wel nog fris genoeg om een feestje te bouwen."

   

  "Ik had wel verwacht dat er een ontvangst zou zijn op de luchthaven, maar niet dat er zoveel volk zou zijn. Dat is wel heel speciaal."

   

  "Het is moeilijk om zelf te beseffen wat ik heb gepresteerd. Het zal de komende dagen wel doordringen. Het is al enorm wat er nu rond mij gebeurt, maar het zal nog "heavier" worden."

  "Mooie woorden van Merckx, maar..."

  Iedereen steekt de loftrompet over Evenepoel, zelfs Eddy Merckx. "Hij kan nog groter worden dan ik", zei de vijfvoudige Tourwinnaar. "Dat zijn mooie woorden, maar ik vind dat er niet te veel lawaai rond mij moet worden gemaakt", blijft Evenepoel nuchter.

   

  "De weg naar de absolute top is nog zo lang. Ik heb nu al mooie dingen gepresteerd bij de junioren, maar bij de profs begin ik weer vanaf nul. Dat besef ik wel. Ik heb nog niet genoeg bewezen om al een fenomeen te zijn. Maar die dubbele wereldtitel pakken ze mij niet meer af."

  Evenepoel: "Ik ben nog fris genoeg voor een feestje"

  Evenepoel krijgt een warm ontvangst op de luchthaven