• home
 • video
 • pas verschenen

  Cristiano Ronaldo beschuldigd van verkrachting door Amerikaanse

  Cristiano Ronaldo ontkent de aantijgingen.

  Cristiano Ronaldo wordt ervan beschuldigd in 2009 een Amerikaanse vrouw te hebben verkracht in een hotel in Las Vegas. De vrouw deed haar verhaal in het Duitse magazine Der Spiegel.

  Der Spiegel kwam anderhalf jaar geleden al op de proppen met het nieuws dat Ronaldo betrokken zou zijn bij een verkrachtingszaak. Dat concludeerde het Duitse magazine op basis van documenten die Football Leaks verspreidde.

   

  Nu komt de 34-jarige Kathryn Mayorga zelf met haar verhaal naar buiten. Ze beweert dat ze in 2009 in een hotelsuite in Las Vegas werd verkracht door Ronaldo. De Portugese stervoetballer zou haar nadien 375.000 dollar zwijggeld hebben betaald, maar haar advocaat vecht die regeling nu aan.

  Klacht tegen Der Spiegel

  Cristiano Ronaldo ontkent de aantijgingen en stelt dat de seks met wederzijdse instemming gebeurde. De Portugees heeft een Duitse advocaat ingeschakeld en dient een klacht in tegen Der Spiegel.


  "We zullen op alle mogelijke manieren compensatie claimen van het medium. Dit is waarschijnlijk een van de grootste schendingen van privacyrechten van de laatste jaren. Het verhaal is ronduit illegaal", schrijft de Berlijnse advocaat Christian Schertz.