• home
 • video
 • pas verschenen

  Bittere pil voor Goffin: titelhouder laat geblesseerd verstek gaan voor Tokio

  " "

  Goffin zal een pak punten verliezen, maar zou niet uit de top 15 vallen.

  De ene week is de andere niet: zo goed het David Goffin nog verging in Chicago, waar hij met Team Europe de Laver Cup won, zo slecht verloopt zijn Aziatische tournee. In Shenzhen lag hij er al snel uit en nu zegt de beste Belg ook af voor Tokio.

  Goffin had heel wat punten te verdedigen in Azië: hij won vorig jaar zowel in Shenzhen als in Tokio. Maar gisteren struikelde hij in de 2e ronde in Shenzhen, zij het niet tegen de minste. Andy Murray, teruggevallen tot buiten de top 300 door blessures, vloerde onze nummer 11 van de wereld met 6-3, 6-4.

   

  Daarbij moet Goffin ook een fysiek probleem opgelopen hebben, want de organisatie van ATP-Tokio maakte vanochtend bekend dat hij niet afkomt. Vorig jaar klopte Goffin in de finale in Tokio de Fransman Adrian Mannarino.

   

  Goffin zal dus een pak punten verliezen, maar hij zou op de ATP-ranking wel niet uit de top 15 vallen.