• home
 • video
 • pas verschenen

  Wauters na Frankrijk: "Ik heb hier geen woorden voor, dit is zot"

  De Belgian Cats hebben de basketbalwereld opnieuw verbaasd. Met een oververdiende overwinning tegen Frankrijk staan ze in de halve finales van het WK. Na de zege ging de focus al richting VS, de volgende tegenstander. "We zijn van niemand bang", klinkt het.

  Wauters: "Dit is zot"

  "Ik heb hier geen woorden voor. Dit is zot. We staan in de halve finales van het WK. Ik kan het niet geloven", stamelde de ervaren Ann Wauters na de match.

   

  "Heel de ploeg was top en heeft zijn steentje bijgedragen. Met ons enthousiasme hebben we Frankrijk lam gelegd. Iedereen wil het zo hard doen voor de ploeg, dat maakt ons zo sterk. We hebben even tijd nodig om dit te beseffen. Dit had niemand durven te dromen."

   

  Nu wacht het grote Amerika. "Het wordt prachtig om tegen de VS te spelen. Voor veel jonge meisjes in onze ploeg is dit een droom die uitkomt. We gaan ervan genieten en proberen om heel goed basketbal te brengen. We spelen zonder druk. Mijn knie? Het begint wel zwaar te worden. We zullen morgen zien."

  Meesseman: "Op het veld zijn we groter dan wie ook"

  Samen met Ann Wauters is Emma Meesseman de enige speelster van de Belgian Cats die al tegen de Amerikaanse vrouwen gespeeld heeft, in de WNBA. "Ik ben heel blij voor de rest van de ploeg dat ze tegen Amerika kunnen spelen. Ik weet hoe graag sommigen dat wilden", vertelt Meesseman.

   

  "Ik kan niet wachten om aan de Amerikanen te tonen: "Kijk, dit is mijn land, dit zijn mijn ploegmaats en we kunnen jullie het ook moeilijk maken". Het zal heel lastig worden, maar als we spelen zoals tegen Frankrijk, dan kunnen we meegaan in de wedstrijd."

   

  "We moeten heel agressief zijn in verdediging en niet bang in aanval. De VS is niet zo'n snel team. Ze hebben wel meer lengte, meer kracht en meer sterallures. Maar we mogen geen angst hebben. Als wij agressief zijn, dan kan er wel iets."

   

  "We zijn een klein landje en we worden misschien onderschat, maar tegen Frankrijk hebben we getoond dat we op het veld groter zijn dan wie ook."

  Vanloo: "Niet voor het geld, maar trots voor ons land"

  "Wat hier gebeurd is, is onwaarschijnlijk. We leven gewoon onze droom", zegt Julie Vanloo over de geweldige match tegen Frankrijk. "We hebben getoond dat we hier verdienen te staan en dat het geen toevalstreffer was tegen Spanje."

   

  "We kunnen dit niveau aan. We spelen met ons hart voor ons land. Het heeft niks te maken met geld, maar wel met trots voor ons land. Dat geeft ons een grote stap voorsprong op de andere landen. We gaan er 100 procent voor. Hier hebben we keihard voor gewerkt. Dit is een fantastisch gevoel."

   

  "We zien wel wat er nu nog gebeurt. We zijn van niemand bang en tegen de VS kunnen we zonder druk spelen. Amerika is ook niet zó goed bezig. Waarom zouden we er niet voor gaan?"

  Bondscoach: "Wauters is en blijft monument"

  "Ik val van de ene verbazing in de andere", zegt bondscoach Philip Mestdagh. "Onze 1e helft was echt fantastisch, met zeer goeie verdediging en een hoog afwerkingspercentage."

   

  "Dat we in de 2e helft een dipje hadden, is normaal. Daar had ik ook voor gewaarschuwd in de kleedkamer. We hadden op dat moment wat slimmer moeten zijn. Maar toen Vanloo 5 punten op rij maakte, was de wedstrijd wel gespeeld."

   

  Ann Wauters drukte mee haar stempel, ondanks een gehavende knie. "Ze is ongelooflijk. Zonder haar hadden we deze match niet kunnen winnen. We hadden haar echt nodig. Ze is en blijft een monument. De VS? We maken weinig tot geen kans, daarin moet je realistisch zijn. Maar je weet nooit. We moeten ervan genieten."

  Allemand: "Er zijn mogelijkheden tegen de VS"

  • Julie Allemand: "We beseffen nog niet goed wat ons overkomt. Het is magnifiek. Ik ben heel trots op ons team en op het feit dat ik Belg ben. Voor mij, als speelster van Lyon, is het nog extra bijzonder. Nu zullen ze niet lachen als ik terugkeer na het WK. Tegen de VS gaan we er opnieuw helemaal voor. Dit is niet het beste Amerika en er zijn mogelijkheden. We zitten in een positieve spiraal en daarvan moeten we profiteren."
  • Antonia Delaere: "Iedereen heeft vandaag een supermatch gespeeld. We waren er allemaal klaar voor. We hebben ons spel opgelegd en zijn hadden het moeilijk. Onze 1e helft was nagenoeg perfect."
  • Hanne Mestdagh: "Ongelooflijk, onze eerste keer op zo'n groot toernooi en dan meteen de halve finales halen. Dit is beter dan een droom. Iedereen was supergemotiveerd en geloofde erin dat we Frankrijk konden verslaan. De VS? Daar kan ik nog niet over nadenken."