• home
 • video
 • pas verschenen

  Zwitserland krijgt WK's van 2020 en 2024, Afrika aan de beurt in 2025?

  In 2020 en 2024 zullen we veel Zwitserse vlaggen langs de kant van de weg zien.

  De WK's wielrennen van 2020 en 2024 vinden plaats in Zwitserland. Dat bevestigde de Internationale Wielerunie UCI vandaag. In 2025 trekt het WK-circus wellicht voor het eerst naar het Afrikaanse contintent. 

  "Alles is aanwezig om WK in Rwanda te organiseren"

  In 2020 vindt het WK voor het eerst plaats in het Franssprekende gedeelte van Zwitserland, in Vaud en Valais. In 2024 zal een nog te bepalen Duitstalige regio de strijd om de regenboogtrui mogen ontvangen.

   

  Voor Zwitserland in zijn geheel worden het WK's 11 en 12, de laatste keer was in 2009 in Mendrisio. Toen pakte de Australiër Cadel Evens de wereldtitel bij de profs. In 2019 wordt het WK gereden in Yorkshire, in Groot-Brittannië. De WK's van 2022 en 2023 moeten nog toegewezen worden.

   

  In 2025 trekt het WK-circus meer dan waarschijnlijk voor het eerst naar Afrika. Welk land de eer krijgt, liet de UCI nog niet weten. Tom Vandamme, voorzitter van de Belgische wielerbond, weet dat voorlopig 2 landen zich kandidaat hebben gesteld.

   

  "Het gaat om Marokko en Rwanda", klinkt het. "Als het financiële plaatje kan ingevuld worden, is de kans groot dat het WK van 2025 in Afrika plaatsvindt."

   

  "De Belgische wielerbond werkt nauw samen met Rwanda. Ik ben er zelf al geweest voor de Ronde van Rwanda. Die organisatie is perfect en alles is in Rwanda aanwezig om een uitstekend WK te kunnen organiseren."