• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA gaat overstag: vanaf 2019 ook videoref in CL en op EK

  " "

  De FIFA voerde de VAR al eerder in: het WK in Rusland was het eerste met een videoref.

  De Europese voetbalbond (UEFA) heeft zich nu ook voor de invoering van de videoref uitgesproken. De VAR doet vanaf volgend seizoen (2019-2020) zijn intrede in de Champions League.

  Het Uitvoerend Comité van de UEFA boog zich vanochtend op zijn hoofdzetel in Nyon over de veelbesproken VAR, die door de FIFA al gebruikt werd op het WK. UEFA-preses Aleksander Ceferin vond het enkele maanden geleden nog te vroeg, maar nu komt het systeem er toch.

   

  Ook op de eindronde van het EK 2020 zal de VAR in actie komen, net als tijdens de UEFA Super Cup 2019, de Europa League 2020-2021 en de eindronde van de Nations League 2021.

   

  Ceferin: "Wij vertrouwen erop dat het introduceren van Video Assisant Referees in augustus 2019 ons genoeg tijd zal geven om een robuust system te installeren en om wedstrijdleiders te trainen zodat de VAR met succes zijn intrede kan maken in de Champions League, het vlaggenschip van het wereldwijde clubvoetbal."