• home
 • video
 • pas verschenen

  Ruilt Vandoorne F1 voor elektrische Mercedes? "Nog niks beslist"

  Stoffel Vandoorne zegt de F1 voorlopig vaarwel.

  Stoffel Vandoorne zegt de F1 voorlopig vaarwel.

  Stoffel Vandoorne maakt na het F1-seizoen wellicht de overstap naar de Formule E, de autosportklasse voor elektrische auto's. De RTBF weet dat de Belg er zal racen voor HWA, een dochterteam van Mercedes, maar Vandoorne wil dat zelf nog niet bevestigen.

  Na twee ongelukkige seizoenen in de F1, waarbij Stoffel Vandoorne het steevast met een ondermaatste McLaren moest doen, komt er dus voorlopig een einde aan het verblijf van de Belg in de koningsklasse van de autosport.

   

  McLaren en Vandoorne maakten enkele weken geleden al bekend dat de samenwerking na dat seizoen zou stoppen en de meeste F1-zitjes voor volgend seizoen zijn intussen ingenomen.

   

  Vandoorne heeft nu onderdak gevonden in de Formule E, een relatief nieuwe tak in de autosport waarin geracet wordt met elektrische auto's. Hij zal hoogstwaarschijnlijk uitkomen voor het HWA-team, dat nauwe banden heeft met Mercedes. Zo houdt hij mogelijk ook een voet tussen de deur richting Formule 1.

   

  Vandoorne is trouwens niet de eerste Belg in de Formule E. Jérôme D'Ambrosio ging Vandoorne al voor. De Belg reed afgelopen seizoen voor het Amerikaanse Dragon Racing.

  Vandoorne: "In mijn hoofd weet ik al wat ik wil"

  Stoffel Vandoorne rijdt komend weekend de Grote Prijs van Sotsji. Op de persconferentie bleef hij zelf nog op de vlakte over zijn toekomst. "Ik heb er uiteraard al veel over nagedacht. In mijn hoofd is het duidelijk wat ik wil", sprak Vandoorne.

   

  "Ik heb contact gehad met enkele teams uit de Formule E. Racen in de Formule E is zeker een mogelijkheid. IndyCar? Ook dat is een optie. Op dit moment is nog niets beslist."

   

  Wat wel uitgesloten lijkt, is een verlengd verblijf in de Formule 1.  "Die kans lijkt me zo goed als onbestaande. Mijn doel is om een mooi programma te hebben. Ik hoop ook een voet tussen de deur te houden bij de Formule 1. Ik vind dat ik nog een tweede kans verdien."