• home
 • video
 • pas verschenen

  Meer dan 100 vaten in Deinze: "Met paars-wit hart blauw-zwart uitschakelen is allermooiste"

  " "

  Arnaud De Greef (r) is een product van de Anderlecht-jeugd.

  Zo intriest de sfeer bij Club Brugge, zo dolblij het gemoed bij Deinze. De club uit 1e Amateur wipte gisteren de leider in eerste uit de beker. "Er is niets mooier", glunderde Arnaud De Greef. Die heeft net als die andere doelpuntenmaker, Mehdi Tarfi, een verleden bij Anderlecht.

  Deinze-preses: "Meer dan 100 vaten getapt"

  StuBru belde vanochtend vroeg om 8u voorzitter Denijs Van De Weghe al wakker. Hoe heeft zijn Deinze die stunt gevierd? "Zoals altijd met muziek en drank. We hebben meer dan 100 vaten getapt." Niet slecht voor een uitverkocht stadion van ruim 4.000 man/vrouw.

   

  Wanneer lag Van De Weghe in zijn bed? "Om 3u. Ik heb nog een paar meetings voor mijn werk vandaag, maar ik ga het rustig aan doen."

   

  De man heeft een wens voor de loting van vanavond: "Laat AA Gent of Zulte Waregem, onze buren, maar komen."

  De Greef: "Als amateurclub de landskampioen uitschakelen, niets is mooier"

  Verdediger Arnaud De Greef kopte de 2-0 binnen: "Dat was een onbeschrijflijk gevoel. Ik zei tegen Seppe (Brulmans, die de vrijschop nam, red) dat hij hem naar de 2e paal moest gooien, want daar dekken ze nooit. Die bal komt perfect en ik kop hem overhoeks binnen. Beter kan niet."

   

  De Greef kon zijn geluk niet op na de exit van de Champions League-deelnemer. "Je moet er wel rekening mee houden dat niet met hun beste elftal speelden. Maar als amateurploeg de landskampioen uitschakelen, er is niets mooiers."

   

  Club bracht nog Danjuma, Vanaken en Wesley. "Als je die namen hoort op papier en als je die dan nog kunt inbrengen, dan weet je dat je het de laatste 15 à 20 minuten heel moeilijk zal hebben. Maar de hele ploeg verdient een dikke pluim, net als de supporters. De sfeer was geweldig. Je ziet: alles is mogelijk in voetbal."

   

  Het straffe is dat het eigenlijk niet eens onverdiend was: "Op voetballend gebied zag je wel dat ze het iets makkelijker hadden, er was veel ruimte. Maar ze waren niet echt gevaarlijk en hadden eerder halve kansen. Iedereen bij ons heeft zijn job gedaan."

   

  Hoe gaat hij dit vieren? "De VIP is vol, we gaan vanavond een feestje bouwen, maar morgen is het weer training en zetten we de knoppen op nul, want zaterdag is er een belangrijke competitiematch tegen Luik."

   

  De Greef zat bij de jeugd van Anderlecht. "Nu in de 1/8e finales tegen Anderlecht uitkomen zou een droom zijn. In de loting scheelde het maar een balletje. Maar als paars-wit hart blauw-zwart uitschakelen is natuurlijk een van de mooiste dingen die je kan overkomen als Anderlecht-product."

   

  Tarfi: "Eén van mooiste goals uit mijn carrière"

  Mehdi Tarfi - ook al met een verleden bij Anderlecht - zette Deinze op weg naar de stuntzege met een geweldige trap: aannemen met rechts en in de linkerhaak schieten met links. "Dit was een van de mooiste goals uit mijn carrière", zegt de ex-speler van Zulte Waregem, Antwerp en Dender. "Ik heb niet veel nagedacht, maar gewoon geknald."

   

  Had hij toen al het gevoel dat het kon? "We wisten dat we tegen Club op de counter moesten loeren en dat hebben we mooi klaargespeeld. Voor de match denk je niet echt aan zo'n scenario, maar we bleven goed in de match en dan groeit het geloof."

   

  "Ook bij de 2-0 dacht ik nog niet dat het binnen was. Tegen zo'n club weet je nooit. Ik vreesde toen al verlengingen, want we zijn moe. We hebben de match toch goed uitgespeeld. Dit was voor ons een perfecte wedstrijd: we kwamen vroeg op 1-0 en de 2-0 valt op het perfecte moment. En daarna de minuten laten wegtikken. Ik keek om de 2 minuten naar het scorebord en hoopte dat de ref snel affloot."

  Tweet van Jordan Lukaku:

  Deinze-coach Van Acker: "Statement: in 1e Amateur wordt ook gevoetbald"

  Regi Van Acker zette Club Brugge een hak met zijn Deinze. "De manier waarop was belangrijk", bleef de man die ook al eens met Racing Mechelen stuntte tegen Zulte Waregem en Beerschot bescheiden.

   

  "We wilden een prestatie neerzetten voor dit uitverkochte stadion. We wilden het publiek overtuigen om meermaals te komen kijken en dat is gelukt."

   

  "We hadden de beste kansen en we hebben die ook afgemaakt. In de tweede helft stonden we even onder druk, maar we hebben alles rustig onder controle gehouden. We hebben ons op een goeie manier gepresenteerd."

   

  "Ik denk dat wij een statement gemaakt hebben: in 1e amateur wordt ook gevoetbald. Er wordt makkelijk gezegd om de beloften van de eersteklassers in de amateurklasse te zetten, maar ik denk dat de ogen van de eersteklassers opengegaan zijn om makkelijker jonge spelers uit te lenen. Bij ons kunnen ze stappen zetten om het echte mannenvoetbal te spelen."