• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen en Diedhiou krijgen nul op rekest van Evocatiecommissie

  " "

  Christophe Diedhiou kreeg op de openingsspeeldag tegen Oostende rood.

  Het evocatieberoep van Moeskroen en Christophe Diedhiou heeft niets opgeleverd. De Senegalese verdediger zat 4 speeldagen schorsing uit op basis van een niet-goedgekeurde indicatieve tabel. Omdat dat probleem intussen geregeld werd door de Pro League, bevestigde de KBVB in evocatie de schorsing.

  Diedhiou werd begin augustus door de Geschillencommissie Hoger Beroep 4 matchen geschorst voor zijn slag in het gezicht van Oostende-speler Indy Boonen op de eerste competitiedag.

   

  De verdediger zat zijn schorsing uit, maar enkele weken later bleek dat die straf gebaseerd was op een indicatieve tabel die nog niet formeel goedgekeurd was door de Pro League. Om die reden werden onder anderen Wesley (Club) en Carcela (Standard) vrijgesproken.

   

  Rode lantaarn Moeskroen voelde zich benadeeld en stapte naar de Evocatiecommissie. "Dit gaat over een speler die geschorst werd op basis van een tabel die niet rechtsgeldig bleek", zei CEO Paul Allaerts, die ook vond dat het gelijkheidsprincipe geschonden vond. HIj noemde het herspelen van matchen zelfs een optie.

   

  Zover komt het echter helemaal niet. De Evocatiecommissie verklaarde het beroep van Moeskroen ongegrond en bevestigde het originele vonnis. Moeskroen hoeft evenwel niet te blijven klagen over een oneerlijk verloop van de competitie, want de Evocatiecommissie stuurde Carcela, Wesley, Ocansey en Brogno terug naar de Geschillencommissie. Zij kunnen alsnog gestraft worden.