• home
 • video
 • pas verschenen

  Mignolet: "Meer dan hard werken op training kan ik niet doen"

  Mignolet stond tegen Chelsea voor het eerst dit seizoen in de basis.

  Simon Mignolet kreeg gisteren nog eens zijn kans in de League Cup. De reservedoelman van Liverpool moest zich 2x omdraaien tegen Chelsea, maar kan zichzelf niet veel verwijten. "Ik was vooral blij om nog eens te mogen spelen", zegt hij een dag later.

  "Meer dan hard werken kan ik niet doen"

  Liverpool verloor in eigen huis met 1-2 van Chelsea na onder meer een geweldig doelpunt van Eden Hazard. Mignolet kon weinig aan de tegentreffers doen. "Ik was vooral blij om nog eens te mogen spelen", laat hij optekenen op de website van zijn club.

   

  "Dat was al een tijdje geleden. Ik voelde me heel goed tijdens de wedstrijd en het deed duegd om op het veld te staan. Ik heb mijn job zo goed mogelijk proberen uit te voeren. Ik blijf hard werken op de trainingen, meer kan ik eigenlijk niet doen."

   

  "Uiteraard wil je als voetballer altijd spelen. Mijn relatie met Alisson Becker (de eerste doelman van Liverpool, red) is uitstekend. We hebben een goede groep, met ook nog een aantal jongere doelmannen die ons naar een hoger niveau brengen."

   

  "De concurrentie is op elke positie moordend in deze club. In de League Cup moeten de vervangers zich tonen. Jammer genoeg zijn we nu uitgeschakeld. We moeten de knop omdraaien en de 11 jongens die zaterdag zullen starten pushen zodat zij hun job doen."

  "Leren uit onze fouten"

  Hoe analyseert Mignolet de prestatie van Liverpool tegen Chelsea? "We verdienen niet om uitgeschakeld te zijn. We kregen genoeg kansen om te winnen, maar jammer genoeg ging de bal er niet in."

   

  "Het is aan ons om onze lessen te trekken en zaterdag wel te winnen van dit Chelsea. Een betere voorbereiding op die wedstrijd kan je niet hebben. We moeten leren uit onze fouten en beter doen komend weekend."