• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Mestdagh: "Met een goeie dag is Frankrijk speelbaar"

  Philip Mestdagh

  Philip Mestdagh spreekt de Belgian Cats toe.

  Woensdag haalde Frankrijk ten koste van Turkije de kwartfinales van het WK basketbal en treft zo vandaag de Belgian Cats. Bondscoach Philip Mestdagh was een aandachtige toeschouwer en Sporza-commentator Kris Meertens vroeg hem naar zijn analyse. 

  De Belgian Cats versloegen in de groepsfase Spanje, nummer 2 op de wereldranglijst, en krijgen nu Frankrijk, nummer 3, als tegenstander. "Frankrijk heeft een andere speelstijl dan Spanje", zegt Philip Mestdagh. 

   

  "Frankrijk is inside fysiek heel sterk met twee torens (Gruda en Miyem) en ook op de vleugel spelen ze met vrouwen van rond de 1,90 meter. Dat is niet zoals Torrens (de Spaanse sterspeelster, red). Ze spelen veel fysieker met opposten en zo."

   

  De Belgische torens onder de ring, Kyara Linskens, Emma Meesseman en Ann Wauters, zullen sterk voor de dag moeten komen? "Die zullen een zware job hebben, ja", meent de bondscoach, die weet hoe hij Frankrijk wil aanpakken.

   

  "Het is een beetje hinken op twee gedachten. Een goeie zoneverdediging kan wonderen doen, maar als je Michel en Johannès laat openstaan, die kunnen wel een driepunter maken. Dan zullen we snel moeten omschakelen."

   

  Frankrijk is wel niet van het niveau van de Verenigde Staten, de grote topfavoriet in Tenerife. "Neen, het is speelbaar tegen Frankrijk, maar we zullen wel een hele goeie dag moeten hebben." Kijk om 18.30u naar de kwartfinale van de Belgian Cats op Canvas of met livestream op www.sporza.be.

  Mestdagh: "Wauters, Meesseman en Linskens zullen zware job hebben"

  Bekijk een samenvatting van Frankrijk-Turkije (78-61)

  Kijk om 18.30u naar de kwartfinale van de Belgian Cats op Canvas of met livestream op www.sporza.be. Sporza op Radio 1 geeft updates.