• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Dramatische exit is mijn verantwoordelijkheid"

  Hein Vanhaezebrouck

  Hein Vanhaezebrouck wordt er moedeloos van.

  Hein Vanhaezebrouck trok na de pijnlijke bekeruitschakeling tegen Union het boetekleed aan. "Blijkbaar waren mijn keuzes niet de juiste", zegt de coach van Anderlecht.

  "Ik ben een strijder en geef niet op"

  Het trotse Anderlecht dat op eigen veld roemloos onderuit gaat tegen Union, dat is pijnlijk. "Ik neem de volledige verantwoordelijkheid, blijkbaar waren mijn keuzes niet de juiste. Op zo'n moment moet je niet over je spelers praten, maar vooral naar jezelf kijken", zegt Vanhaezebrouck.

   

  "Je moet je spelers in berscherming nemen. Ik weet wat er beter had gekund, maar ik vond Union op alle vlakken net iets beter. We hebben noch individueel, noch als team het verschil kunnen maken. Uiteraard ben ik heel ontgoocheld, niet enkel in het resultaat, maar ook in wat we gebracht hebben."

   

  "Ik had deze uitschakeling helemaal niet verwacht. Ik had bewust gekozen voor min of meer dezelfde aanval als tegen Standard. Het is niet dat ik allemaal jonkies heb gebracht, dan was het misschien nog meer mijn schuld geweest."

   

  "Moedeloos? Ik ben een strijder en geef niet op. Ik ben enorm ontgoocheld. Als je weet dat Club Brugge en Standard al uitgeschakeld zijn en dan zie je onze kansen zo teloorgaan. Dat is pijnlijk, ook voor onze supporters. Het is echt zonde dat zij dit hebben moeten meemaken."

  "Hopelijk leren we iets uit deze dramatische uitschakeling"

  "Het is vooral ook de manier waarop je de goals slikt. Net als vorig seizoen in de belangrijke match tegen Standard in Play-off I op een stilstaande fase voor ons. Dan is dat mijn verantwoordelijkheid", vindt Vanhaezebrouck. "Dan hebben we daar nog te weinig aandacht aan besteed. We gaan er alles aan doen om die fout niet meer te maken."

   

  Vanhaezebrouck probeerde toch iets positiefs te zien. "Als er nu één iets is, dan is het dat we uit deze dramatische uitschakeling iets moeten leren. Dat hoop ik toch. Zoals de rode kaart van Saelemaekers wanneer de match al beslist is. Hij is nog jong en ik hoop dat hij hieruit leert. Dan heeft het toch nog iets opgebracht, ook al is het miniem."